Agrorezort na svojom webovom sídle zverejňuje príručky pre jednotlivé kategórie. Mala by tam byť uverejnená s odkazom, kde ju vedia užívatelia nájsť.
Autor TASR
Bratislava 15. októbra (TASR) – Odborný dokument, hygienickú príručku pre prevádzkovateľov verejného stravovania, vypracovala spolu s odborníkmi opozičná strana SaS. Na stránke Európskej komisie je oznámenie o jej schválení. V pondelok to pre médiá uviedla odborníčka SaS pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová.
Agrorezort na svojom webovom sídle zverejňuje príručky pre jednotlivé kategórie. Mala by tam byť uverejnená s odkazom, kde ju vedia užívatelia nájsť, dodala.
Materiál je určený pre reštauračné zariadenia, výrobcov pokrmov na trhoviskách, v rámci rôznych podujatí, aj pre ich zamestnancov a podobne, uviedla Halgašová. „Príručka je prehľadná a aktuálna a je zadarmo. Doterajšia príručka stála podnikateľa 60 eur a aktualizácia 30 eur. Budeme robiť aj jej aktualizáciu a rovnako bezplatne,“ konštatovala s tým, že cieľom je odstrániť byrokratickú záťaž.
Expert strany na potravinárstvo Miroslav Žiak konkretizoval, že na dokumente pracovali s odborníkmi dva roky a obsahuje napríklad sanitačný a deratizačný poriadok, formuláre či povinnosti pre reštaurácie.
Príručka so 170 stranami, ktorá je zverejnená na webe strany a voľne dostupná na stiahnutie, je určená pre vyše 22.000 subjektov vo verejnom stravovaní. Predseda strany Richard Sulík to považuje za príspevok ku skvalitneniu podnikateľského prostredia na Slovensku.
Agrorezort na svojom webovom sídle zverejňuje príručky pre jednotlivé kategórie. Mala by tam byť uverejnená s odkazom, kde ju vedia užívatelia nájsť, dodala.
Materiál je určený pre reštauračné zariadenia, výrobcov pokrmov na trhoviskách, v rámci rôznych podujatí, aj pre ich zamestnancov a podobne, uviedla Halgašová. „Príručka je prehľadná a aktuálna a je zadarmo. Doterajšia príručka stála podnikateľa 60 eur a aktualizácia 30 eur. Budeme robiť aj jej aktualizáciu a rovnako bezplatne,“ konštatovala s tým, že cieľom je odstrániť byrokratickú záťaž.
Expert strany na potravinárstvo Miroslav Žiak konkretizoval, že na dokumente pracovali s odborníkmi dva roky a obsahuje napríklad sanitačný a deratizačný poriadok, formuláre či povinnosti pre reštaurácie.
Príručka so 170 stranami, ktorá je zverejnená na webe strany a voľne dostupná na stiahnutie, je určená pre vyše 22.000 subjektov vo verejnom stravovaní. Predseda strany Richard Sulík to považuje za príspevok ku skvalitneniu podnikateľského prostredia na Slovensku.