Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Ekonomika

IAD Investments kupuje pozemky na priemyselný park

Na snímke výstavba priemyselného parku vo Valalikoch v okrese Košice-okolie 19. februára 2024. Foto: TASR - František Iván

Pozemky kúpi do portfólia realitnej spoločnosti jedného z fondov, ktoré spravuje. Cieľom je umožniť investorom fondu participovať na možných výnosoch z tohto projektu.

Košice 13. septembra (TASR) - Správcovská spoločnosť IAD Investments odkúpi takmer 80 hektárov pozemkov od štátneho podniku Valaliky Industrial Park. Vybuduje na nich priemyselný a logistický park pre dodávateľov automobilky Volvo, ktorá vzniká vo Valalikoch neďaleko Košíc. TASR o tom informovala firma IAD Investments.

Pozemky kúpi do portfólia realitnej spoločnosti jedného z fondov, ktoré spravuje. Cieľom je umožniť investorom fondu participovať na možných výnosoch z tohto projektu.

O novom majiteľovi sa rozhodovalo prostredníctvom verejnej súťaže. Ako spresnil predseda predstavenstva IAD Investments Vladimír Bencz, kritériom nebola len ponúknutá cena. "Silnú váhu mala naša schopnosť ponúknuť a zabezpečiť vysoký štandard realizácie záväzkov na projekt aj v oblasti plnenia štandardov udržateľnosti s ohľadom na životné prostredie a prospech pre lokálne komunity a budúcich zamestnancov. Našim cieľom pri tomto projekte bude tiež podpora verejnoprospešných aktivít v regióne a dobré vzťahy so samosprávou," uviedol.

Firma tvrdí, že kúpou pozemkov a realizáciou výstavby sa stane jedným z významných hráčov na trhu výstavby a správy logistických a priemyselných parkov na Slovensku a v strednej Európe. V súčasnosti vlastní, prevádzkuje alebo developuje prostredníctvom realitných spoločností v ňou spravovaných realitných fondoch približne 720.000 metrov štvorcových čistej prenajímateľnej plochy na Slovensku, v Českej republike, Poľsku, Maďarsku a Chorvátsku.

"Väčšina týchto projektov je zastrešená pod značkou Logis. Vlastníkom pozemkov v tomto prípade bude realitná spoločnosť Logis Hub Valaliky, s.r.o., ktorú vlastní fond spravovaný IAD Investments," dodal Bencz. Na vývoji a výstavbe projektu plánujú spolupracovať aj s developerom Sibareal.