Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Inštitút finančnej politiky dočasne povedie J. Remeta

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Po odchode Juraja Valachyho funkciu riaditeľa dočasne prevzal Ján Remeta, ktorý vo vedúcich pozíciách inštitútu pracuje už roky.

Bratislava 31. júla (TASR) - Inštitút finančnej politiky (IFP) Ministerstva financií (MF) SR má od stredy nového šéfa. Po odchode Juraja Valachyho funkciu riaditeľa dočasne prevzal Ján Remeta, ktorý vo vedúcich pozíciách inštitútu pracuje už roky. Informoval o tom rezort na sociálnej sieti.

Ministerstvo financií plánuje vybrať budúceho riaditeľa IFP prostredníctvom výberového konania. "Jurajovi Valachymu ďakujeme za profesionálne odvedenú prácu a Jánovi Remetovi želáme v novej pozícii všetko dobré," uviedol rezort.

J. Valachy viedol IFP od októbra 2021. Mandát mu skončil ku koncu júla a na vlastnú žiadosť sa rozhodol nepokračovať vo funkcii. "Veľa vecí sa mi podarilo zmeniť a niektoré dokončí už môj nasledovník alebo nasledovníčka. Bolo mi cťou viesť tento inštitút a som hrdý na jeho ľudí a ich prácu," uviedol ešte v júni Valachy.

Rezort financií vyzdvihol, že IFP patrí medzi najlepšie analytické jednotky na Slovensku a je jedným z najstarších ekonomických think-tankov verejnej správy. Jeho cieľom je poskytovať komplexné ekonomické analýzy a prognózy pre dobre informované verejné rozhodnutia.