Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Intel pozastavuje plánovanú výstavbu továrne v nemeckom Magdeburgu

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Intel plánoval vybudovať obrovský výrobný komplex v Magdeburgu v spolkovej krajine Sasko-Anhaltska. Podľa nemeckého ministerstva hospodárstva išlo o investície v objeme 17 miliárd eur.

Berlín 17. septembra (TASR) - Americký výrobca počítačových čipov Intel pozastavil plánovanú výstavbu továrne v nemeckom Magdeburgu. Spoločnosť rozhodnutie odôvodnila situáciu na trhu, kde dopyt zaostal za očakávaniami. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

"Naše projekty v Poľsku a Nemecku pozastavíme približne na dva roky vzhľadom na očakávaný dopyt na trhu," vyhlásil v pondelok večer generálny riaditeľ spoločnosti Pat Gelsinger. Európske výrobné kapacity Intelu nedávno posilnil závod v Írsku, ktorý v dohľadnej budúcnosti zostane hlavným centrom spoločnosti na kontinente, dodal Gelsinger.

Intel plánoval vybudovať obrovský výrobný komplex v Magdeburgu v spolkovej krajine Sasko-Anhaltska. Podľa nemeckého ministerstva hospodárstva išlo o investície v objeme 17 miliárd eur. Cieľom bolo zníženie závislosti domácej výroby čipov od dodávok z Ázie. Vzhľadom na problémy spoločnosti sa v poslednom čase objavili pochybnosti o tomto projekte. Začiatkom augusta Intel oznámil, že zruší 15 % pracovných miest na celom svete.