Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Ekonomika

Investíciou do závodu v Novákoch má vzniknúť 281 pracovných miest

Na snímke výkonný riaditeľ Hyundai Mobis Lee Gyu Suk počas tlačového vyhlásenia po slávnostnom podpise Memoranda o spolupráci medzi Slovenskou republikou a spoločnosťou Hyundai Mobis v Bratislave 15. októbra 2024. Foto: TASR - Dano Veselský

Spoločnosť Hyundai Mobis plánuje investovať približne 174 miliónov eur na výstavbu novej prevádzkarne v závode v Novákoch, kde sa vyrábajú komponenty predovšetkým do elektromobilov.

Bratislava/Nováky 15. októbra (TASR) - Investícia kórejskej spoločnosti Hyundai Mobis do závodu v Novákoch prinesie na hornú Nitru 281 nových pracovných miest. Informovalo o tom v utorok Ministerstvo hospodárstva (MH) SR v súvislosti s podpisom memoranda o porozumení, ktoré podpísala ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) s prezidentom Hyundai Mobis Lee Gyu Sukom.

"Pre mňa je dôležité, že tieto miesta budú s nadpriemerným platom a pomôžu ľuďom v našich regiónoch. Som rada, že sa nám darí prinášať na Slovensko investície, ktoré prispievajú k rozvoju a lepšiemu životu ľudí v krajine,"
uviedla Saková.

Spoločnosť Hyundai Mobis plánuje investovať približne 174 miliónov eur na výstavbu novej prevádzkarne v závode v Novákoch, kde sa vyrábajú komponenty predovšetkým do elektromobilov. Podľa rezortu hospodárstva vznikne v regióne hornej Nitry 281 nových pracovných miest s priemernou mzdou 1966 eur.

Vláda na svojom utorkovom rokovaní schválila pre spoločnosť Mobis Slovakia, ktorá je dcérskou firmou kórejskej Hyundai Mobis, investičnú pomoc vo výške 26 miliónov eur vo forme úľavy na dani z príjmov. Firma rozšíri výrobu o systémy elektrickej hnacej sústavy pre elektromobily.