Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Infineon Technologies vykázal za 3. štvrťrok pokles tržieb aj zisku

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Upravený zisk na akciu sa v 3. štvrťroku znížil na 43 centov z minuloročných 68 centov/akcia.

Drážďany 5. augusta (TASR) - Nemecký výrobca čipov Infineon Technologies vykázal za 3. štvrťrok svojho finančného roka 2023/24 pokles tržieb aj zisku. Po tretíkrát v priebehu niekoľkých mesiacov revidoval nadol svoju prognózu tržieb za celý rok, keďže jeho výsledky za uplynulý kvartál nesplnili očakávania v dôsledku slabého dopytu. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a DPA.

Infineon v pondelok oznámil, že jeho zisk za tri mesiace do konca júna, čo je 3. štvrťrok jeho finančného roka, klesol o 52 % na 403 miliónov eur z minuloročných 831 miliónov eur.

Upravený zisk na akciu sa v 3. štvrťroku znížil na 43 centov z minuloročných 68 centov/akcia.

Tržby skupiny Infineon v sledovanom období klesli o 9 % na 3,70 miliardy eur zo 4,09 miliardy eur pred rokom. Analytici spoločnosti predpovedali tržby 3,8 miliardy eur.

Pri pohľade do budúcnosti, vo 4. štvrťroku spoločnosť predpokladá tržby vo výške približne 4 miliardy eur a výslednú maržu na úrovni približne 20 %.

Za celý fiškálny rok do konca septembra 2024 očakáva tržby okolo 15 miliárd eur, pričom Infineon už dvakrát znížil svoj odhad. V predchádzajúcom počítal s tržbami 15,1 miliardy eur, plus-mínus 400 miliónov eur.

"Oživenie na našich cieľových trhoch postupuje len pomaly. Dlhotrvajúca slabá ekonomická dynamika viedla k tomu, že úrovne zásob v mnohých oblastiach prekrývali konečný dopyt," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Infineon Jochen Hanebeck.

Program šetrenia nákladov, ohlásený v máji, by mal začať prinášať výsledky v roku 2025, dodal Hanebeck v pondelok.