Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Ekonomika

PRIESKUM: Sociálne siete navštevuje čoraz viac Slovákov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Z prieskumu vyplýva aj to, že na prístup k sociálnym sieťam slovenskí používatelia čoraz častejšie využívajú mobilný telefón.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Slováci všetkých generácií čoraz častejšie používajú sociálne médiá. Až 95 % používateľov internetu ich navštevuje aspoň raz týždenne. Každý deň ich používa 87 % respondentov. Informovala o tom v pondelok spoločnosť AMI Digital na základe svojho prieskumu AMI Digital Index. Zúčastnilo sa na ňom 1031 používateľov internetu zo Slovenska.

Z prieskumu vyplýva aj to, že na prístup k sociálnym sieťam slovenskí používatelia čoraz častejšie využívajú mobilný telefón. V tomto roku mobilný telefón vždy alebo väčšinou preferovalo už približne 87 % z nich, zatiaľ čo len 33 % uprednostňovalo notebook alebo stolný počítač (23 %). Preferencia mobilov pritom platí pre používateľov všetkých vekových skupín.

"Zo zistení tohtoročného výskumu vyplýva, že aj keď Slováci trávia na sieťach o niečo menej času než v predchádzajúcich rokoch, používajú ich čoraz častejšie," uviedol riaditeľ spoločnosti Vladan Crha s tým, že pomerne prekvapivo tento trend neťahajú len najmladší používatelia, ale aj ľudia vo veku 44 až 59 rokov.