Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Ekonomika

Kamenický rokoval vo Washingtone s predstaviteľmi ratingových agentúr

Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf slovenského rezortu financií sa v týchto dňoch v hlavnom meste USA zúčastňuje výročného zasadnutia Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky.

Bratislava/Washington 24. októbra (TASR) - Minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas pracovnej cesty vo Washingtone rokoval so zástupcami medzinárodných ratingových agentúr Moody´s a Fitch Ratings. Témou rozhovorov bola okrem iného konsolidácia verejných financií na Slovensku. Informovalo o tom vo štvrtok na sociálnej sieti Ministerstvo financií (MF) SR.

Ratingové agentúry pravidelne zverejňujú hodnotenie schopnosti krajín riadne si plniť svoje povinnosti voči veriteľom a splácať záväzky. "Zaujímali sa o našu konsolidáciu, ktorú Slovenská republika schválila a ktorej cieľom je zníženie deficitu, stabilizovanie dlhu a ozdravenie zdevastovaných verejných financií, ktoré nám tu zanechali bývalé vlády Matoviča, Hegera a Ódora. Verím, že ratingové agentúry náš zodpovedný prístup k verejným financiám ocenia," zhodnotil Kamenický.

Šéf slovenského rezortu financií sa v týchto dňoch v hlavnom meste USA zúčastňuje výročného zasadnutia Medzinárodného menového fondu (MMF) a Svetovej banky. Stretnutia sa zúčastňujú ministri financií, predstavitelia centrálnych bánk a finančných inštitúcií z celého sveta.