Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Kraj dostal dotáciu na telocvičňu na strednej škole v Poprade

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V budove telocvične má byť aj náraďovňa, šatňa, toalety, miestnosti pre rozhodcov, kabinety a teoretická učebňa.

Poprad 9. júla (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) získal na vybudovanie telocvične na Strednej zdravotníckej škole v Poprade príspevok z Fondu na podporu športu vo výške 1,1 milióna eur. Postaviť ju plánujú za školou na bývalom asfaltovom ihrisku. Práce na vybudovaní nového športoviska by mali trvať viac ako rok. TASR o tom informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Podľa predsedu PSK Milana Majerského schválený príspevok tvorí polovicu potrebných zdrojov na vybudovanie telocvične. Ďalších 1,1 milióna eur poskytne kraj zo svojho rozpočtu. "Na tejto konkrétnej škole po takmer šiestich desaťročiach vytvoríme moderné a kvalitné miesto nielen pre školské telovýchovné aktivity, ale aj ďalšie sprievodné podujatia," uviedol s tým, že so začatím stavebných prác sa po vyhodnotení procesu verejného obstarávania počíta koncom augusta, respektíve začiatkom septembra.

Stredná zdravotnícka škola v Poprade, kde sa aktuálne vzdeláva 240 žiakov v dennom a 30 v externom štúdiu v odbore praktická sestra, pri výučbe povinnej telesnej výchovy využívala športové priestory mesta a v súčasnosti priestory inej krajskej školy.

V budove telocvične má byť aj náraďovňa, šatňa, toalety, miestnosti pre rozhodcov, kabinety a teoretická učebňa. "Portfólio telocvične doplní výťah pre imobilných. S budovou školy sa objekt prepojí spojovacou chodbou. Vnútorné vybavenie športoviska umožní využívanie telocvične na basketbal, volejbal, hádzanú, futsal, florbal, gymnastiku, ako aj na športové a zdravotnícke aktivity pre partnerov školy či verejnosť," doplnila hovorkyňa. Súčasťou projektu je aj prístupová cesta a nové parkovisko pre celkovo 27 áut.

Projektu výstavby telocvične predchádzala dlhoročná príprava, ako aj zámena pozemkov. PSK získal spomínaný areál, pričom majetkom mesta sa stal park pred obchodnou akadémiou a areál v mestskej časti Stráže, ktorý predtým využívala Správa a údržba ciest PSK.