Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Ekonomika

Ku koncu minulého roka O2 evidovalo takmer 1,94 milióna zákazníkov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Najvýraznejšie rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorých podiel na celkovej zákazníckej báze vzrástol na 59 %.

Bratislava 30. januára (TASR) - Mobilný operátor O2 evidoval koncom minulého roka bezmála 1,94 milióna zákazníkov. Výnosy medziročne stúpli o 7,3 % na takmer 270 miliónov eur. Ich najrýchlejšie rastúcou zložkou sú výnosy z dátovej prevádzky, ktorých medziročná zmena dosiahla takmer 27-% nárast. Zisk pred úrokmi a zdanením (EBITDA) predstavoval vlani hodnotu takmer 94 miliónov eur.

Najvýraznejšie rástol počet zákazníkov platiacich na základe faktúry, ktorých podiel na celkovej zákazníckej báze vzrástol na 59 %. Priemerný mesačný výnos na zákazníka (ARPU) dosiahol v minulom roku u zákazníkov platiacich na základe faktúry 12,9 eura a u zákazníkov s predplatenou kartou 5,5 eura. 

O2 začiatkom apríla 2017 odštartovalo prevádzku bezdrôtového pripojenia na internet, ktoré je určené pre domácnosti a firmy. Ide o využitie technológie LTE TDD na frekvenčnom pásme 3,5 GHz a 3,7 GHz. Koncom decembra boli internetové služby poskytované na tejto technológii dostupné už takmer v každej druhej obci na Slovensku.

Koncom septembra dosiahlo O2 na Slovensku pokrytie s vlastnou 4G LTE sieťou až 90,6 % populácie, čím sa stalo v pokrývaní rýchlym internetom jednotkou na mobilnom trhu. Operátor zároveň odštartoval spoluprácu s ďalším partnerom pri využívaní národného roamingu v 2G sieti.

TASR informovala Tereza Molnár, hovorkyňa O2 Slovakia.