Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 25. september 2024Meniny má Vladislav
< sekcia Ekonomika

Leapmotor a Stellantis berú objednávky na lacné elektromobily v Európe

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Jana Vodnáková

Stellantis vlastní podiel vo výške 51 % v spoločnom podniku Leapmotor International a má výhradné práva na výrobu, export a predaj vozidiel Leapmotor mimo Číny.

Miláno 25. septembra (TASR) - Čínska spoločnosť Leapmotor a automobilová skupina Stellantis oznámili, že začínajú prijímať objednávky v Európe na lacné elektrické vozidlá. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Stellantis vlastní podiel vo výške 51 % v spoločnom podniku Leapmotor International a má výhradné práva na výrobu, export a predaj vozidiel Leapmotor mimo Číny.

Kompaktné mestské auto T03 bude k dispozícii od konca septembra s cenami od 18.900 eur, zatiaľ čo SUV C10 sa bude v predávať od októbra a jeho ceny sa budú začínať na úrovni 36.400 eur. Tieto dva modely boli v utorok (24. 9.) prvýkrát predstavené v Európe, neďaleko Milána.

T03, pôvodne dovážaný z Číny, sa bude montovať aj v Európe, v závode Stellantisu v poľskom meste Tychy. Môže sa tak vyhnúť sa clám Európskej únie na dovážané elektromobily vyrobené v Číne.

Generálny riaditeľ spoločnosti Stellantis Carlos Tavares naznačil, že aj model C10 by sa mohol vyrábať v Európe, podrobnosti však neposkytol.

Leapmotor tak bude 15. značkou skupiny Stellantis, ktorá vznikla v roku 2021 fúziou výrobcov Fiat Chrysler a PSA Peugeot Citroën. Čínska spoločnosť pomôže štvrtému najväčšiemu výrobcovi automobilov na svete rozšíriť ponuku cenovo dostupných elektrických vozidiel a splniť európske emisné normy.