Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Ekonomika

Lekárne Pilulka prevzal český podnikateľ Tomáš Čupr

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Na Slovensku patrí pod Pilulka Lékárny aj spoločnosť TOP Farma. V ČR prevádzkuje pod značkou Pilulka viac než 100 lekární a e-shop.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) Slovenskej republiky schválil zámer koncentrácie spočívajúci v nadobudnutí nepriamej výlučnej kontroly podnikateľa Tomáša Čupra nad spoločnosťou Pilulka Lékárny a.s., a tým aj nad jej dcérskymi spoločnosťami vrátane slovenskej Pilulka.sk. Čupr od začiatku októbra dosadil do vedenia spoločnosti generálneho riaditeľa svojej investičnej spoločnosti TCF Capital Petra Kleknera.

Na Slovensku patrí pod Pilulka Lékárny aj spoločnosť TOP Farma. V ČR prevádzkuje pod značkou Pilulka viac než 100 lekární a e-shop. Na území SR pôsobí iba prostredníctvom e-shopu (pilulka.sk). Zakladateľ spoločnosti Rohlík Tomáš Čupr označil situáciu v spoločnosti Pilulka za vážnu. "Svojou aktívnou účasťou v operatíve sa spoločne s tímom TCF Capital pokúsime tento stav zvrátiť," dodal.

Firma má už dlhší čas finančné problémy. Slovenská Pilulka.sk mala v roku 2023 podľa Finstatu obrat 20 miliónov eur a vykázala stratu 580.000 eur.