Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Ekonomika

Lufthansa Technik bude upravovať kabíny lietadiel Boeing 787

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Doteraz boli totiž úpravy interiéru kabíny a ich certifikácia dozornými orgánmi vyhradené pre samotného výrobcu lietadiel.

Hamburg 22. júla (TASR) - Spoločnosť Lufthansa Technik bude pre amerického výrobcu Boeing upravovať interiéry jeho modelu Boeing 787. Divízia skupiny Lufthansa zverejnila príslušnú licenčnú zmluvu s americkým partnerom v pondelok na leteckom veľtrhu v britskom Farnborough. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Na základe dohody bude Lufthansa Technik priamo komunikovať s dozornými orgánmi vo veci schvaľovania vykonaných úprav. Lufthansa Technik sa tak stala prvou spoločnosťou na svete s takýmito ďalekosiahlymi oprávneniami. Doteraz boli totiž úpravy interiéru kabíny a ich certifikácia dozornými orgánmi vyhradené pre samotného výrobcu lietadiel.

Nová licencia rozširuje obsah služieb, ktoré už Lufthansa Technik poskytuje v prípade 1132 strojov Boeing 787 dodaných od roku 2011. Kabíny lietadiel sa podľa spoločnosti so sídlom v Hamburgu modernizujú približne raz za sedem rokov.