Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Maďarsko vyzýva na spoločnú stratégiu EÚ v oblasti elektromobility

Na archívnej snímke zo 17. októbra 2018 elektromobil Chevrolet Volt sa nabíja na parkovisku v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Transformáciu v tejto oblasti brzdia rôzne programy a spôsoby financovania na úrovni členských štátov, povedal v utorok na zasadnutí vlády.

Budapešť 9. júla (TASR) - Európska únia (EÚ) potrebuje spoločnú stratégiu rozvoja elektromobility, vyhlásil v utorok maďarský minister hospodárstva Márton Nagy. Transformáciu v tejto oblasti brzdia rôzne programy a spôsoby financovania na úrovni členských štátov, povedal v utorok na zasadnutí vlády. TASR o tom informuje na základe správy agentúry MTI.

Vláda v stredu (10. 7.) zverejní 11-bodový balík opatrení, ktorý bude obsahovať body týkajúce sa spoločného postupu pri dotáciách na kúpu elektrických áut, podpory ich výrobcov, rozvoja nabíjacej infraštruktúry a financovania, uviedol Nagy. Program by sa mohol podľa ministra financovať z kohéznych fondov EÚ.

Nagy ďalej uviedol, že Rada EÚ by mohla na jeseň definitívne rozhodnúť o zavedení dodatočných ciel na elektromobily dovážané z Číny, pričom poznamenal, že v tejto otázke medzi členskými štátmi neexistuje konsenzus.