Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Ekonomika

Manažéri Volkswagenu nebudú môcť jazdiť v značke Porsche

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Krok, ku ktorému automobilka pristúpila v rámci širšieho balíka úsporných opatrení, zasiahne podľa DPA približne 200 osôb.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Wolfsburg 30. júna (TARS) - Nemecká automobilová skupina Volkswagen zakázala svojim vrcholovým manažérom používať na služobných cestách športové vozidlá značky Porsche. Od začiatku roka už nie je možné objednať si Porsche ako služobné vozidlo, oznámil v nedeľu hovorca spoločnosti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Krok, ku ktorému automobilka pristúpila v rámci širšieho balíka úsporných opatrení, zasiahne podľa DPA približne 200 osôb. Skupina Volkswagen koncom minulého roka schválila úsporný program, v rámci ktorého plánuje znížiť personálne náklady v administratíve o 20 %. S výraznými úsporami sa počíta aj v oblasti fixných a materiálových nákladov. Koncern očakáva, že program zvýši zisk vlajkovej značky Volkswagen o štyri miliardy eur už v roku 2024 a do roku 2026 spolu o 10 miliárd eur. Aké vysoké by mali byť úspory, vyplývajúce zo zákazu používania vozidiel značky Porsche na služobné účely, hovorca skupiny nešpecifikoval.