Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Ekonomika

Materská firma Royal Mail zvýšila tržby v 1. kvartáli

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Rast tržieb zaznamenali obidve jej divízie, pričom balíková divízia General Logistics Systems (GLS) zvýšila tržby o 4,8 % a Royal Mail o 10,6 %.

Londýn 18. júla (TASR) - Spoločnosť International Distribution Services (IDS), ktorá je materskou firmou britskej pošty Royal Mail, oznámila za 1. kvartál súčasného obchodného roka rast tržieb o takmer desatinu. Čiastočne ju podporil zvýšený dopyt po službách v distribúcii balíkov, čiastočne však aj rast počtu hlasujúcich v parlamentných voľbách poštou. Informovala o tom agentúra Reuters.

Spoločnosť IDS, ktorá koncom mája prijala ponuku spoločnosti EP Group českého miliardára Daniela Křetínského na prevzatie, oznámila vo štvrtok, že jej tržby za 1. štvrťrok 2024/2025 (apríl - jún) dosiahli 3,26 miliardy libier (3,88 miliardy eur). V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 8,2 %.

Rast tržieb zaznamenali obidve jej divízie, pričom balíková divízia General Logistics Systems (GLS) zvýšila tržby o 4,8 % a Royal Mail o 10,6 %. Tržby Royal Mail podporil aj fakt, že väčší počet Britov hlasoval v predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa konali 4. júla, poštou. IDS zároveň ponechala v platnosti pôvodný odhad, že Royal Mail sa v tomto obchodnom roku, ktorý sa skončí v marci 2025, vráti k zisku.

(1 EUR = 0,83915 GBP)