Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy plánuje spojiť Bratislavu a Košice leteckou linkou

Na archívnej snímke košické letisko. Foto: TASR - František Iván

Ako priblížilo ministerstvo, konzultácie s Európskou komisiou boli úspešné a minulý týždeň sa tieto informácie objavili v úradnom vestníku EÚ.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Ministerstvo dopravy (MD)SR plánuje spojiť Bratislavu a Košice leteckou linkou. Rezort aktuálne pripravuje podmienky na vyhlásenie verejnej súťaže na leteckého dopravcu. Cieľom ministerstva je, aby sa medzi Bratislavou a Košicami začalo lietať koncom marca alebo začiatkom apríla 2025. V pondelok o tom informovala hovorkyňa MD Petra Poláčiková.

"Dlhodobo vnímame záujem verejnosti o znovuzavedenie tohto pravidelného leteckého spojenia, preto veríme, že si táto linka opäť nájde svojich pravidelných cestujúcich," uviedol minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

Prvým kroku k znovuzavedeniu pravidelnej leteckej linky na trase Bratislava - Košice bolo podľa rezortu splnenie požiadaviek EÚ na uloženie záväzku služieb vo verejnom záujme. Ako priblížilo ministerstvo, konzultácie s Európskou komisiou boli úspešné a minulý týždeň sa tieto informácie objavili v úradnom vestníku EÚ.