Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Ekonomika

Mesto Michalovce plánuje revitalizáciu lokality Hrádok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Revitalizácia Hrádku má vytvoriť priestor, ktorý bude slúžiť nielen na spoločenské a kultúrne aktivity, ale aj na trávenie voľného času pre všetkých obyvateľov mesta a návštevníkov.

Michalovce 22. septembra (TASR) - V Michalovciach pripravujú prvú etapu revitalizácie lokality Hrádok. Investíciu vo výške vyše 2,3 milióna eur budú financovať prevažne z eurofondov. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa primátora Mária Stričková, cieľom projektu je aj využitie potenciálu lokality Hrádok na realizáciu rôznych podujatí, čo úzko súvisí s rozvojom cestovného ruchu.

"Hrádok patrí k významným lokalitám mesta Michalovce nielen z hľadiska krajinárskeho, ale aj z hľadiska historického a naším cieľom je urobiť všetko pre to, aby sa túto lokalitu podarilo revitalizovať. Realizáciou projektu vytvoríme atraktívne miesto na stretávanie sa a rozvoj komunitného života," dodala hovorkyňa.

Ako uviedli vo výzve na predkladanie ponúk, ktorú zverejnili vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), v projekte, ktorý zahŕňa revitalizáciu lesoparku a amfiteátra zo 70. rokov minulého storočia, plánujú rekonštrukciu pôvodnej budovy so zázemím. Nové využitie areálu bude nadväzovať na pôvodnú funkciu, pribudnú športové ihriská, cvičebné prvky pre všetky vekové kategórie, relaxačné plochy aj altánok.

Mesto taktiež plánuje vybudovať nové spevnené plochy, chodníky, prvky drobnej architektúry a technickú infraštruktúru, vrátane vodovodu, kanalizácie, verejného osvetlenia a kamerového systému. Voda zo strechy objektu bude využitá na zavlažovanie areálu. Projekt tiež počíta s úpravami miestnych komunikácií a sadovými úpravami.

Revitalizácia Hrádku má vytvoriť priestor, ktorý bude slúžiť nielen na spoločenské a kultúrne aktivity, ale aj na trávenie voľného času pre všetkých obyvateľov mesta a návštevníkov. "Okrem hromadných podujatí bude táto lokalita slúžiť širokej verejnosti všetkých vekových kategórií, či už na prechádzku, alebo piknik pod holým nebom," doplnila Stričková.