Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Ekonomika

Ministerka Saková rokovala v Číne o výstavbe baterkárne v Šuranoch

Na snímke ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD). Foto: TASR - Pavol Zachar

Táto investícia môže podľa nej posunúť Slovensko medzi priemyselnú automobilovú špičku v Európe.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) v stredu pokračovala v pracovnej návšteve Číny. Vo východočínskej provincii An-chuej rokovala o pokračovaní výstavby s predstaviteľmi spoločnosti Gotion, ktorá má v Šuranoch vybudovať najväčší závod na výrobu autobatérií pre elektromobily na Slovensku. Saková o tom v stredu informovala na sociálnej sieti.

Hlavným zámerom pracovnej cesty ministerky do Číny sú rokovania o rozvíjaní podnikateľských spoluprác medzi spoločnosťami oboch krajín. "Čína je svetovou ekonomickou veľmocou, s ktorou dnes rozvíja obchod celý svet. Dôležité je však otvárať tieto možnosti pre naše firmy cestou rokovaní aj na vládnej úrovni," uviedla Saková.

Témou aktuálneho rokovania s prezidentom spoločnosti Gotion mal byť podľa ministerky pokrok pri príprave strategického parku, ale aj potrebe investora aktívnejšie komunikovať výhody, ktoré nový závod prinesie pre Slovensko, zamestnanosť a celý región južného Slovenska.

"Taktiež sme spoločne navštívili výskumné centrum tejto spoločnosti. V centrále spoločnosti Gotion sme si pozreli tie najmodernejšie a ekologicky vhodné postupy pri výrobe autobatérií, ktoré budú použité aj na Slovensku," uviedla Saková. Táto investícia môže podľa nej posunúť Slovensko medzi priemyselnú automobilovú špičku v Európe.