Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Ekonomika

Ministerstvo financií rozdelilo medzi 371 miest a obcí dotácie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Mestá a obce dostanú od MF SR dotáciu od 3000 eur do 15.000 eur.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR rozdelilo sumu 3,5 milióna eur na individuálne potreby medzi 371 miest a obcí z celého Slovenska. Dotácie pôjdu najmä na rekonštrukcie či modernizáciu majetku obcí. V utorok o tom MF SR informovalo na svojej internetovej stránke.

"Cieľom bolo podporiť také projekty, ktoré svojím charakterom prinesú samosprávam a občanom čo najväčší prínos, najmä v podobe rekonštrukcií či modernizácií jestvujúceho majetku obcí," vysvetlil rezort financií.

Mestá a obce dostanú od MF SR dotáciu od 3000 eur do 15.000 eur. Medzi úspešnými projektmi sú napríklad rekonštrukcie a opravy škôl či škôlok, opravy miestnych komunikácií, výstavba chodníka, rekonštrukcie a modernizácie kultúrnych domov, cintorínov či hasičských zbrojníc.

Projekty posudzovala špeciálna výberová komisia, ktorá úspešných uchádzačov o dotácie určila na základe bodového systému. Komisia zohľadňovala niekoľko faktorov, posudzovala, či žiadatelia splnili špecifikácie danej výzvy, nevyhnutnosť projektu, mieru pozitívneho vplyvu na cieľovú skupinu, prínos projektu z časového hľadiska či potenciál jeho ďalšieho rozvoja.