Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Ekonomika

Na veľtrhu Agrokomplex sa predstaví vyše 500 vystavovateľov

Exponáty od vyše 450 vystavovateľov a predajcov z ôsmich krajín ponúka 48. ročník medzinárodnej výstavy Agrokomplex, ktorá sa vo štvrtok 17. augusta 2028 začala v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Už tradične bude súčasťou Agrokomplexu Národná výstava hospodárskych zvierat a výstava Poľovníctvo, rybárstvo a včelárstvo.

Nitra 8. augusta (TASR) - Prepojenie generácií bude nosnou témou 49. ročníka medzinárodného veľtrhu Agrokomplex na nitrianskom výstavisku. Veľtrh sa začína vo štvrtok 15. augusta a potrvá do nedele 18. augusta. Na národnom výstavisku predstaví vyše 500 vystavovateľov to najhodnotnejšie, čo slovenský vidiek tvorí a ponúka, skonštatoval minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč (Smer-SD). Organizátori očakávajú vyše 82.000 návštevníkov.

Už tradične bude súčasťou Agrokomplexu Národná výstava hospodárskych zvierat a výstava Poľovníctvo, rybárstvo a včelárstvo. Na výstavnej ploche takmer 75.000 štvorcových metrov budú pre návštevníkov pripravené dynamické ukážky poľnohospodárskej techniky, hospodárske zvieratá, nové expozície, množstvo ochutnávok kvalitných slovenských potravín, folklórne vystúpenia, súťaže a pestrý sprievodný program. Pre odbornú verejnosť sú určené workshopy, diskusie s odborníkmi, prednášky i odborné poradenstvo.