Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Ekonomika

Nálada holandských spotrebiteľov sa v júli zhoršila

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Zhoršilo sa hodnotenie ekonomickej situácie za ostatný rok a pesimistickejší sú Holanďania aj v súvislosti s očakávaniami na nasledujúce obdobie.

Amsterdam 23. júla (TASR) - Nálada holandských spotrebiteľov pokračovala v júli v poklese, pričom dosiahla najnižšiu úroveň za päť mesiacov. Zhoršilo sa hodnotenie ekonomickej situácie za ostatný rok a pesimistickejší sú Holanďania aj v súvislosti s očakávaniami na nasledujúce obdobie. Informovali o tom portály RTTNews a tradingeconomics.

Index spotrebiteľskej dôvery dosiahol v Holandsku v júli -24 bodov po júnovej úrovni -23 bodov. To je najnižšia hodnota indexu od februára, v ktorom zaznamenal -27 bodov. Index tak stále zostáva hlboko pod 20-ročným priemerom, ktorý predstavuje hodnota -10 bodov.

Zhoršilo sa hodnotenie celkovej ekonomickej situácie za ostatných 12 mesiacov. Príslušný čiastkový index dosiahol v júli -47 bodov oproti -46 bodov v júni. Podobne sa vyvíjal aj čiastkový index ekonomických očakávaní na nasledujúcich 12 mesiacov. Ten dosiahol -39 bodov oproti -38 bodov v predchádzajúcom mesiaci.