Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Nálada v rakúskej ekonomike sa v júni zhoršila

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hoci sa ekonomika v prvom polroku stabilizovala, tempo oživenia zostalo pomalé a je nepravdepodobné, že by počas leta nabralo na intenzite, uviedol Stefan Bruckbauer, hlavný ekonóm Bank Austria.

Viedeň 15. júla (TASR) - Nálada v rakúskej ekonomike sa opäť o niečo zhoršila. Ukazovateľ dôvery, ktorý zostavuje spoločnosť UniCredit Bank Austria (Bank Austria), po ôsmich mesiacoch v júni klesol na -2,4 bodu. Vývoj bol odrazom zhoršenej situácie v priemysle aj v sektore služieb, oznámila banka v pondelok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

Hoci sa ekonomika v prvom polroku stabilizovala, tempo oživenia zostalo pomalé a je nepravdepodobné, že by počas leta nabralo na intenzite, uviedol Stefan Bruckbauer, hlavný ekonóm Bank Austria. Ekonomiku v júni tlmila najmä nálada v priemysle. Medzi hlavné dôvody zhoršenia patrili vysoké náklady na energie a pracovnú silu, čo poškodzuje konkurencieschopnosť na medzinárodných trhoch a vedie k pretrvávajúcemu oslabeniu objednávok, uviedla banka.

V aktuálnom roku očakáva Bank Austria len mierne posilnenie výkonu rakúskej ekonomiky, a to na úrovni 0,3 %.