Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

NDS: Diaľničná patrola zasahovala už vo vyše 14.000 prípadoch

Foto: Tablet.tv

Najviac zásahov diaľničiari pravidelne evidujú počas letných mesiacov. V júli Diaľničná patrola absolvovala takmer 2900 výjazdov, čo je o takmer 1000 prípadov viac ako v zime.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Diaľničná patrola Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) zasahovala v prvom polroku 2024 pri vyše 14.000 incidentoch na cestách v správe NDS. Pri zásahoch najazdila viac ako 1,4 milióna kilometrov. Najčastejšie Diaľničná patrola zasahovala pri poruchách vozidiel. V piatok o tom informovala NDS.

"Najčastejšie boli posádky Diaľničnej patroly zavolané k nepojazdnému vozidlu na ceste a to 6448-krát. Vo väčšine prípadov išlo o vozidlo s poruchou, napríklad s defektom či poruchou motora. Za prvé dva kvartály Diaľničná patrola pomohla 6026 motoristom vytvorením bezpečného zákrytu vozidla v tiesni, väčšina týchto áut čelila technickej poruche," uviedla NDS.

Posádky Diaľničnej patroly zasahovali aj pri odstraňovaní prekážajúcich predmetov na ceste, poskytli vodičom informácie či pomohli s naštartovaním vozidla alebo doplnením chladiacej zmesi. V 1345 prípadoch pomáhali pri oprave defektu.

Pomoc Diaľničná patrola poskytovala aj pri nehodách, požiaroch alebo asistovala polícii pri dokumentácii miesta, presmerovaní premávky či usmerňovaní vozidiel v protismere. Posádky tiež kontrolovali zariadenia odpočívadiel, funkčnosť verejného osvetlenia, infopointov, odstavných plôch či zjazdnosť vozoviek.

Najviac zásahov diaľničiari pravidelne evidujú počas letných mesiacov. V júli Diaľničná patrola absolvovala takmer 2900 výjazdov, čo je o takmer 1000 prípadov viac ako v zime. Najčastejšie pomáhali pri prekážajúcom vozidle a vytvorení zákrytu vozidla v tiesni, priblížila NDS.

Služba Diaľničnej patroly funguje od roku 2015. Jej hlavným cieľom je zvýšenie bezpečnosti a pomoc na cestách v správe NDS. Diaľničnú patrolu si môžu motoristi privolať na bezplatnom telefónnom čísle 0800 100 007, k dispozícii je nonstop a bezplatne.