Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 2. október 2024Meniny má Levoslav
< sekcia Ekonomika

Nemecko neplánuje predaj ďalších akcií Commerzbank

Na archívnej snímke zo 17. mája 2021 logo nemeckej banky Commerzbank v meste Frankfurt nad Mohanom. Foto: TASR/DPA

Talianska banka UniCredit sa tento mesiac stala majiteľom balíka akcií spoločnosti Commerzbank, ktorý na predaj ponúkla nemecká vláda.

Frankfurt nad Mohanom 22. septembra (TASR) - Nemecká vláda zatiaľ neplánuje predať žiadne ďalšie akcie, ktoré vlastní v banke Commerzbank. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA, ktorá sa odvolala na Spolkovú finančnú agentúru.

"Commerzbank je stabilná a zisková inštitúcia. Stratégia banky je zameraná na nezávislosť. Spolková vláda ju bude až do odvolania podporovať zachovaním svojho podielu," oznámila v piatok (20. 9.) agentúra.

Talianska banka UniCredit sa tento mesiac stala majiteľom balíka akcií spoločnosti Commerzbank, ktorý na predaj ponúkla nemecká vláda. Banka zároveň naznačila, že uvažuje o zvýšení svojho podielu. Šéf Commerzbank Manfred Knopf potvrdil komunikáciu s talianskou stranou, pričom zdôraznil, že jeho spoločnosť sa naďalej zameriava na vlastnú stratégiu. Commerzbank realizuje "Stratégiu 2027" v presvedčení, že to "zvýši ziskovosť a posilní rast banky," uviedol Knopf.

Nemecký štát získal veľký podiel v Commerzbank po globálnej finančnej kríze v roku 2008. UniCredit kúpila 4,5 % akcií, ktoré ponúkla v aukcii vláda v rámci postupného odchodu zo spoločnosti. Talianska banka odvtedy svoj podiel zvýšila prostredníctvom nákupov na trhu. Teraz v Commerzbank vlastní 9 % akcií a vláda v Berlíne 12 %.