Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Ekonomika

Nestlé počíta do konca roka so stabilným rastom tržieb

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Tržby koncernu, ktorému patria značky, ako sú Nespresso, KitKat či Perrier, v 1. štvrťroku klesli o 5,9 %. Po očistení o menové vplyvy sa však zvýšili o 1,4 %.

Frankfurt nad Mohanom 30. júna (TASR) - Švajčiarsky potravinársky gigant Nestlé očakáva po zvyšok roka stabilný rast tržieb. Dôvodom je ochladenie inflácie, uviedol šéf koncernu Markus Schneider pre švajčiarsky týždenník Schweiz am Wochenende. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Od druhého štvrťroka až do konca roka môžeme očakávať, že zvyšovanie objemu predaja rovnako ako produktový mix budú stabilne pozitívne prispievať k rastu tržieb," uviedol Schneider.

Tržby koncernu, ktorému patria značky, ako sú Nespresso, KitKat či Perrier, v 1. štvrťroku klesli o 5,9 %. Po očistení o menové vplyvy sa však zvýšili o 1,4 %. Koncern v apríli počítal v tomto roku s nárastom tržieb po očistení o vplyv devízových kurzov o 4 %.

Podľa Schneidera koncern už prekonal problémy spojené s infláciou nákladov a poklesom objemu predaja spôsobeného vysokými cenami. "Teraz vidíme stabilizáciu situácie," dodal.