Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 6. september 2024
< sekcia Ekonomika

Nezamestnanosť v Trenčianskom kraji v júni mierne stúpla

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Miera nezamestnanosti stúpla v júni medzimesačne v TSK vo všetkých okresoch s výnimkou okresov Myjava a Partizánske

Trenčín 20. júla (TASR) - Priemerná nezamestnanosť v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) stúpla v júni medzimesačne o 0,05 % na úroveň 2,68 %. Po Bratislavskom a Trnavskom samosprávnom kraji bola tretia najnižšia spomedzi slovenských krajov. Vyplýva to z informácií Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Miera nezamestnanosti stúpla v júni medzimesačne v TSK vo všetkých okresoch s výnimkou okresov Myjava a Partizánske. Najvýraznejšie stúpla v okresoch Bánovce nad Bebravou (o 0,15 %) a Trenčín (o 0,13 %). Trenčiansky okres si napriek tomu opäť udržal pozíciu okresu s najnižšou nezamestnanosťou na Slovensku.

V TSK bola v júni najvyššia nezamestnanosť v okrese Prievidza, kde dosiahla úroveň 3,79 %. Nasledovali okresy Nové Mesto nad Váhom (2,73 %), Považská Bystrica (2,62 %), Myjava (2,53 %), Partizánske (2,51 %), Bánovce nad Bebravou (2,29 %), Púchov (2,28 %), Ilava (2,22 %) a Trenčín (2,03 %).

Na Slovensku stúpla v júni nezamestnanosť medzimesačne o dve stotiny percenta na úroveň 3,80 %. Najvyššia bola v okrese Kežmarok (9,86 %), najnižšia v Trenčianskom okrese (2,03 %).