Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Ekonomika

Nitrianski colníci zaistili falzifikáty príslušenstva k mobilom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

O osude zaisteného tovaru rozhodne držiteľ ochrannej známky.

Nitra 20. augusta (TASR) - Ozbrojení príslušníci Colného úradu Nitra zaistili 15.583 kusov falzifikátov výrobkov k mobilným telefónom. Uvedenie do voľného predaja by predstavovalo pre majiteľa ochrannej známky škodu v celkovej hodnote 330.000 eur, informovala hovorkyňa Colného úradu Nitra Renáta Cebová.

Miestne zisťovanie u právnickej osoby zaoberajúcej sa dovozom a predajom príslušenstva k mobilným telefónom vykonali príslušníci nitrianskeho colného úradu v spolupráci so zástupcom oprávnenej osoby na základe podnetu nespokojného zákazníka o možnom predaji falzifikátov výrobkov značky Apple. Pri kontrole skladových priestorov predajcu sa podozrenie, že uskladnené výrobky porušujú práva duševného vlastníctva, potvrdilo.

O osude zaisteného tovaru rozhodne držiteľ ochrannej známky. Ten má možnosť vyjadriť sa vo všetkých prípadoch zadržaného tovaru do 10 pracovných dní, či chce vo veci konať a akým spôsobom. Možnosti sú dve - buď dohodou, keď sa tovar zlikviduje, alebo môže držiteľ ochrannej známky dať podnet na súd. Ten následne rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať.