Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Ekonomika

Obnova strechy na kultúrnom dome v Palúdzke si vyžiada 100.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Vladimír Benko

V kultúrnom dome sídli klub seniorov, autoškola, stretávajú sa tam motocyklisti, dva divadelné súbory aj dva gymnastické krúžky.

Liptovský Mikuláš 17. júla (TASR) - Ešte v tomto roku dá mesto Liptovský Mikuláš zrekonštruovať poškodenú strechu domu kultúry v mestskej časti Palúdzka. Pôjde o investíciu v predpokladanej výške 100.000 eur. Podľa mestského poslanca Mareka Nemca je oprava nevyhnutná. V strešnej krytine sú diery, do podkrovia zateká a padajúca škridla ohrozuje bezpečnosť okoloidúcich.

"Predstava verejnosti o potrebe niektorých investícií je rôznorodá a uvedomujem si, že rekonštrukcia strechy nie je pre mnohých atraktívna, aj napriek tomu, že bude stáť pomerne veľa peňazí. Avšak kultúrny dom v našej mestskej časti je využívaný denne," poznamenal Nemec.

V kultúrnom dome sídli klub seniorov, autoškola, stretávajú sa tam motocyklisti, dva divadelné súbory aj dva gymnastické krúžky. Podľa poslanca sa tam tiež koná množstvo kultúrno-spoločenských akcií, výchovných koncertov a v poslednej dobe narastá aj záujem o prenájom priestorov na rodinné oslavy a súkromné či firemné posedenia.

Oprava strechy na viac ako 70-ročnej budove je preto podľa Nemca dôležitá z pohľadu bezpečnosti, a tiež pre udržanie kultúrneho života obyvateľov mestskej časti. Práce by mali trvať približne dva mesiace.