Hydinári v minulom roku zaznamenali napríklad nárast produkcie živej jatočnej hydiny, ako aj nárast počtu nosníc v intenzívnych chovoch.
Autor TASR
Bratislava 14. januára (TASR) - Najvyšší počet udelených ocenení Značka kvality SK má hydinársky priemysel. Uviedol to pre TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár v súvislosti s hodnotením úspechov slovenského hydinárskeho odvetvia v roku 2015.
"Popri negatívnom vývoji v odvetví sme vlani zaregistrovali aj niekoľko pozitív, a to napríklad nárast produkcie živej jatočnej hydiny, ako aj nárast počtu nosníc v intenzívnych chovoch na Slovensku," spresnil.
Za pozitívum vlaňajška považuje riaditeľ ÚHS aj to, že štátne kontrolné autority v minulom roku pokračovali v kontrolách dovážaných potravín, teda aj hydinovej produkcie.
Zdôraznil zároveň, že slovenskí hydinári naďalej vyrábajú a ponúkajú na trh iba hydinu a vajcia najvyššej kvality. "Domáce potraviny, ako aj hydina a vajcia sú pod neustálym veterinárnym dohľadom, skontrolované a bezpečné pre spotrebiteľov," dodal.
"Popri negatívnom vývoji v odvetví sme vlani zaregistrovali aj niekoľko pozitív, a to napríklad nárast produkcie živej jatočnej hydiny, ako aj nárast počtu nosníc v intenzívnych chovoch na Slovensku," spresnil.
Za pozitívum vlaňajška považuje riaditeľ ÚHS aj to, že štátne kontrolné autority v minulom roku pokračovali v kontrolách dovážaných potravín, teda aj hydinovej produkcie.
Zdôraznil zároveň, že slovenskí hydinári naďalej vyrábajú a ponúkajú na trh iba hydinu a vajcia najvyššej kvality. "Domáce potraviny, ako aj hydina a vajcia sú pod neustálym veterinárnym dohľadom, skontrolované a bezpečné pre spotrebiteľov," dodal.