Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Ekonomika

Opravia cestu medzi Kalnou nad Hronom a Kozárovcami

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Celková výška investície bude 1.930. 598 eur.

Kozárovce 26. júla (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) pripravuje rekonštrukciu vozovky na ceste I/76 medzi Kalnou nad Hronom a Kozárovcami v okrese Levice. Ako informovala, celková výška investície bude 1.930. 598 eur.

Práce budú prebiehať v dvoch úsekoch. "Prvý je medzi Kalnou nad Hronom a Novým Tekovom. Druhý vynovený úsek bude medzi Tlmačmi a Kozárovcami. Práce si vyžiadajú dopravné obmedzenia do konca septembra. Premávka bude vedená striedavo vo voľnom jazdnom pruhu," uviedla SSC.

Na prvom úseku v dĺžke 6,23 kilometra sa práce začnú 1. augusta. "Pracovať sa bude od križovatky s cestou I/51 až po koniec obce Nový Tekov. Starý povrch vozovky v hrúbke desať centimetrov bude odfrézovaný a po vystužení podkladu geomrežou nahradený novou asfaltovou vrstvou. Pri mostoch, hlavne v miestach dilatačných záverov, budú opravené poruchy," vysvetlil hovorca SSC Lukáš Trepáč.

V druhom úseku cesty medzi Tlmačmi a Kozárovcami sa začnú práce od 15. augusta. Budú prebiehať v celkovej dĺžke 2,35 kilometra od križovatky s cestou II/564 v Tlmačoch, po križovatku s cestou III/1581 v Kozárovciach. Obnova povrchu vozovky bude prebiehať odfrézovaním starého krytu v hrúbke sedem centimetrov, vystužením podkladu geomrežou a uložením nového asfaltu. Premávka bude vedená striedavo vo voľnom jazdnom pruhu riadená svetelnou signalizáciou.

SSC zároveň pripomína motoristom aj úplnú uzáveru cesty I/76 medzi Kozárovcami a Hronským Beňadikom. "Tá potrvá do Vianoc 2024," doplnil Trepáč.