Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Ekonomika

Peek & Cloppenburg prevezme Magasin du Nord

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Peek & Cloppenburg s hlavným sídlom v Düsseldorfe prevádzkuje zhruba 140 predajných domov značiek P&C a Anson's v 15 krajinách.

Düsseldorf 28. mája (TASR) - Nemeckú módnu sieť Peek & Cloppenburg (P&C) do konca tohto mesiaca prevezme holandský reťazec Magasin du Nord. "Touto akvizíciou vstupujeme na nový európsky trh, v ktorom vidíme veľký potenciál," cituje z vyhlásenia spoločnosti agentúra DPA.

Magasin du Nord bol založený v roku 1868 a má sedem predajných domov v mestách Kodaň, Lyngby, Roedovre, Fields, Odense, Aarhus a Aalborg a okrem toho aj dánsku online predajňu. Spoločnosť bola od roka 2009 ekonomicky nezávislou súčasťou britského reťazca Debenhams, ktorý medzičasom zbankrotoval. "Vzhľadom na súčasnú dynamiku trhu máme príležitosť zaradiť Magasin du Nord pod našu strechu a sme presvedčení, že z nového partnerstva budú ťažiť obidve spoločnosti," dodáva P&C.

Peek & Cloppenburg s hlavným sídlom v Düsseldorfe prevádzkuje zhruba 140 predajných domov značiek P&C a Anson's v 15 krajinách a prostredníctvom dcérskej spoločnosti Fashion ID aj viaceré medzinárodné online predajne. Okrem toho existuje právne aj ekonomicky nezávislá firma Peek & Cloppenburg so sídlom v Hamburgu.