Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Ekonomika

Pekinská burza podporí malé a stredne veľké technologické podniky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Burza bude tiež podporovať verejne obchodované spoločnosti, ako aj začínajúce MSP, aby uskutočňovali fúzie a akvizície a upevňovali svoje pozície na akciovom trhu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Peking 20. októbra (TASR) - Pekinská burza cenných papierov pomôže malým a stredne veľkým technologickým spoločnostiam s odbornou prípravou a prístupom k financiám, aby mohli vstúpiť na akciový trh. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Burza v nedeľu oznámila, že v rámci vládnych plánov na podporu inovácií pomôže malým a stredným podnikom (MSP), ktoré nie sú ziskové, ale majú potenciál, získať financovanie od bánk a iných trhových inštitúcií a poskytne im aj školenia a podporu. Burza bude tiež podporovať verejne obchodované spoločnosti, ako aj začínajúce MSP, aby uskutočňovali fúzie a akvizície a upevňovali svoje pozície na akciovom trhu. V záujme zlepšenia úverovej bonity MSP sa pekinská burza zaviazala aj k spolupráci s verejnými inštitúciami.

Čínska vláda v poslednom čase oznámila viaceré opatrenia na oživenie chradnúcej ekonomiky. Čínska centrálna banka (PBOC) a politickí lídri už koncom septembra ohlásili najrozsiahlejšie monetárne a fiškálne stimuly od pandémie. Ich súčasťou je výrazné zvýšenie emisií štátnych dlhopisov, pričom získané peniaze sa majú použiť na príspevky pre domácnosti s nízkymi príjmami, podporu realitného trhu a rekapitalizáciu štátnych bánk.