Rekonštrukcia Gastrocentra odštartovala v apríli tohto roka, stavbu prerušil dramatický nárast cien stavebných materiálov.
Autor TASR
Trenčín 16. decembra (TASR) – Po niekoľkomesačnom prerušení prác na rekonštrukcii Gastrocentra v Trenčíne sa opäť rozbehli práce na modernizácii budovy školského zariadenia Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne, ktorú študenti využívajú ako stredisko praktického vyučovania. Informovala o tom hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Lenka Kukučková.
Rekonštrukcia Gastrocentra odštartovala v apríli tohto roka, stavbu prerušil dramatický nárast cien stavebných materiálov. Po schválení dodatku k pôvodnej zmluve investícia za viac ako päť miliónov eur pokračuje.
"Časovo ide stavba dobre, nebyť prerušenia pre dodatok zmluvy. Pôvodne mala byť odovzdaná v apríli, no odovzdá sa niekedy v polovici júna budúceho roka. Prázdniny využijeme na dokončenie všetkých potrebných technológií a interiérového vybavenia a chceme stihnúť začiatok nového školského roka, keď už bude zmodernizované Gastrocentrum otvorené a využívané aj širokou verejnosťou," povedal predseda TSK Jaroslav Baška.
Okrem energetickej úspory je podľa neho najväčšou pridanou hodnotou projektu moderné vybavenie, ktoré je potrebné na realizáciu nových trendov v gastronómii a žiakov pripraví na prácu v profesionálnom prostredí. Samotná stavba by mala prispieť aj k zveľadeniu centra mesta v súvislosti s projektom Európskeho hlavného mesta kultúry 2026.
Rekonštrukcia Gastrocentra odštartovala v apríli tohto roka, stavbu prerušil dramatický nárast cien stavebných materiálov. Po schválení dodatku k pôvodnej zmluve investícia za viac ako päť miliónov eur pokračuje.
"Časovo ide stavba dobre, nebyť prerušenia pre dodatok zmluvy. Pôvodne mala byť odovzdaná v apríli, no odovzdá sa niekedy v polovici júna budúceho roka. Prázdniny využijeme na dokončenie všetkých potrebných technológií a interiérového vybavenia a chceme stihnúť začiatok nového školského roka, keď už bude zmodernizované Gastrocentrum otvorené a využívané aj širokou verejnosťou," povedal predseda TSK Jaroslav Baška.
Okrem energetickej úspory je podľa neho najväčšou pridanou hodnotou projektu moderné vybavenie, ktoré je potrebné na realizáciu nových trendov v gastronómii a žiakov pripraví na prácu v profesionálnom prostredí. Samotná stavba by mala prispieť aj k zveľadeniu centra mesta v súvislosti s projektom Európskeho hlavného mesta kultúry 2026.