Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Ekonomika

Počet krádeží v obchodoch v Anglicku a Walese je najvyšší za 20 rokov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Za 12 mesiacov do konca marca 2024 úrady zaznamenali 443.995 prípadov krádeží, čo predstavuje nárast o 30 % v porovnaní s predchádzajúcim 12-mesačným obdobím, keď ich bolo 342.428, oznámil ONS.

Londýn 24. júla (TASR) - Krádeže v obchodoch v Anglicku a Walese dosiahli najvyššiu úroveň za posledných 20 rokov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa v stredu odvolala na údaje britského štatistického úradu ONS.

Za 12 mesiacov do konca marca 2024 úrady zaznamenali 443.995 prípadov krádeží, čo predstavuje nárast o 30 % v porovnaní s predchádzajúcim 12-mesačným obdobím, keď ich bolo 342.428, oznámil ONS. Tieto údaje potvrdili trend, ktorý pretrváva od koronavírusovej pandémie. Skutočný obraz je podľa maloobchodníkov ešte oveľa horší. Tisíce prípadov krádeží, často v menších predajniach, totiž nie sú hlásené, pretože majitelia neveria, že policajný zbor bude reagovať alebo stíhať páchateľov. Na problém krádeží v obchodoch a násilia voči personálu upozornili v minulom roku viacerí poprední britskí maloobchodní predajcovia vrátane reťazcov Tesco alebo Primark.

Záujmové združenie britského maloobchodu BRC tvrdí, že odvetvie prichádza ročne o takmer jednu miliardu libier (1,19 miliardy eur) v dôsledku krádeží. Odborový zväz pracovníkov v maloobchode vyjadril nad najnovšími údajmi hlboké znepokojenie.

"Nárast krádeží v obchodoch o 30 % je ďalším dôkazom toho, že čelíme epidémii maloobchodnej kriminality, čo je veľmi znepokojujúce," uviedol generálny tajomník zväzu Paddy Lillis.

(1 EUR = 0,84073 GBP)