Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku tohto roku sa zaevidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov či trvanlivých pekárskych výrobkov.
Autor TASR
Bratislava 8. septembra (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2017 pracovalo 31.044 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2016 sa ich stav zvýšil o 5,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
"Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 bolo zaznamenané v odbore výroby mlynských výrobkov, kde sa oproti 1. polroku 2016 počet medziročne zvýšil o 33,9 %," priblížil.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku tohto roku sa zaevidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 18,6 %), vo výrobe hroznového vína (o 12,4 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 8 %) a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 7,1 %).
"Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 nastalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to medziročne o 30 %," dodal Korpáš.
"Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 bolo zaznamenané v odbore výroby mlynských výrobkov, kde sa oproti 1. polroku 2016 počet medziročne zvýšil o 33,9 %," priblížil.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku tohto roku sa zaevidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 18,6 %), vo výrobe hroznového vína (o 12,4 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 8 %) a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov (o 7,1 %).
"Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2017 nastalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, a to medziročne o 30 %," dodal Korpáš.