Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. štvrťroku 2019 zaznamenalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet medziročne zvýšil o 8,4 %.
Autor TASR
Bratislava 15. júna (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. štvrťroku 2019 pracovalo 32.086 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2018 sa stav zamestnancov znížil o 0,2 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. štvrťroku 2019 zaznamenalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet medziročne zvýšil o 8,4 %.
Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. štvrťroku 2019 evidovalo v odvetví výroby mäsových výrobkov vrátane hydinových (4,9 %), vo výrobe a konzervovaní hydiny (3,5 %) a v odvetví úpravy a spracovania mlieka (3,4 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2019 nastalo v odvetví výroby hroznového vína, medziročne o 16,9 % a vo výrobe a konzervovaní hydiny, medziročne sa stav zamestnancov znížil o 4 %.
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. štvrťroku 2019 zaznamenalo v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet medziročne zvýšil o 8,4 %.
Výraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. štvrťroku 2019 evidovalo v odvetví výroby mäsových výrobkov vrátane hydinových (4,9 %), vo výrobe a konzervovaní hydiny (3,5 %) a v odvetví úpravy a spracovania mlieka (3,4 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2019 nastalo v odvetví výroby hroznového vína, medziročne o 16,9 % a vo výrobe a konzervovaní hydiny, medziročne sa stav zamestnancov znížil o 4 %.