Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Ekonomika

Počet žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA vzrástol

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Počet nových žiadostí za sedem dní do 29. júna vzrástol o 4000 na 238.000. Ekonómovia očakávali v priemere 235.000 žiadostí.

Washington 3. júla (TASR) - Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA minulý týždeň vzrástol výraznejšie, než sa očakávalo. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na v stredu zverejnené údaje amerického ministerstva práce.

Počet nových žiadostí za sedem dní do 29. júna vzrástol o 4000 na 238.000. Ekonómovia očakávali v priemere 235.000 žiadostí. Ich počet zostal na pomerne nízkej úrovni, čo signalizuje, že trh práce zostáva napätý, napriek zvýšeným úrokovým sadzbám centrálnej banky Fed.

Pozornosť trhov sa teraz zameriava na júnovú správu o zamestnanosti, ktorú zverejní ministerstvo práce v piatok (5. 7.). Situácia na trhu práce zohráva dôležitú úlohu pri rozhodovaní o menovej politike Fedu, keďže má vplyv na vývoj miezd. Fed zatiaľ nesignalizoval blížiace sa zníženie úrokových sadzieb. Okrem stále vysokej inflácie označuje za dôvod na opatrnosť aj napätý trh práce.