Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Ekonomika

Počiatek: Presun eurofondov z ministerstva na úrad vlády bol môj nápad

Ján Počiatek Foto: TASR/Martin Baumann

Opoziční poslanci toto opatrenie vlády v pléne skritizovali. Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec ho považuje za zbytočné, pretože aj post vicepremiéra pre investície je podľa neho zbytočný.

Bratislava 30. januára (TASR) – Presunúť eurofondy z rezortu dopravy na úrad vlády je podľa ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD) najracionálnejšie riešenie.

Prvotný impulz na takýto krok išiel pritom podľa jeho slov z jeho strany, nie od premiéra Roberta Fica či vicepremiéra pre investície Ľubomíra Vážneho (obaja Smer-SD). "Oveľa systémovejšie je mať ich na úrade vlády, a toto bol môj nápad," zdôraznil Počiatek v Národnej rade SR v závere rozpravy k novele kompetenčného zákona.

Opoziční poslanci toto opatrenie vlády v pléne skritizovali. Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec ho považuje za zbytočné, pretože aj post vicepremiéra pre investície je podľa neho zbytočný. "Dovolím si navrhnúť, aby sa nepokračovalo v rokovaní o tomto bode programu," požiadal Štefanec formou procedurálneho návrhu.

Poslanec SaS Martin Chren zase považuje za otázne, či je pre eurofondy prínosom takéto časté presúvanie.

Novela kompetenčného zákona sa v súčasnosti nachádza v parlamente v prvom čítaní. V prípade, že ju poslanci schvália, eurofondy sa z ministerstva dopravy, teda z rezortu Jána Počiatka, presunú na úrad vlády. Tu sa bude ich koordináciou zaoberať vicepremiér pre investície Ľubomír Vážny.