Jej prekonanie spájajú s marketingovou stratégiou výrobkov kvalitného a ekologického farmárskeho jedla. Informuje o tom na internetovej stránke spravodajský kanál Českej televízie ČT24.
Autor TASR
Praha/Varšava 15. júna (TASR) - Poľskí výrobcovia potravín začali v Česku bojovať s nelichotivou povesťou lacnej nekvality. Jej prekonanie spájajú s marketingovou stratégiou výrobkov kvalitného a ekologického farmárskeho jedla. Informuje o tom na internetovej stránke spravodajský kanál Českej televízie ČT24.
Novou stratégiou chcú zaujať českých zákazníkov, ktorí sú po potravinárskych škandáloch z minulých rokov k potravinám z Poľska čiastočne zdržanliví. Do Prahy priviezli na dva dni to najlepšie, čo dokážu vyrobiť.
Poľskí potravinári vyrazili do boja s heslom Svet má chuť na poľské jedlo. Chcú zaujať domácimi údeninami, hovädzím mäsom, alebo rozdávaním čerstvého ovocia.
V tomto desaťročí poľským potravinárom v Česku urobili zlé meno škandály ako tie, že do výrobkov dávali technickú soľ namiesto kuchynskej, či pokazené vajíčka v prášku.
Poľská strana napriek opakovaným výzvam nechcelo poskytnúť informácie o sporných potravinách, u ktorých jestvovala možnosť, že sa mohli dostať do Česka.
Asi najrizikovejšou kategóriou medzi poľskými výrobkami sú cukrovinky. Takmer 40 % všetkých poľských nevyhovujúcich potravín pochádza práve z tejto kategórie. Po nich sú najspornejšie džemy. V januári 2013 oznámila česká poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia informovala, že na českom trhu sa objavili poľské oblátky, ktoré mohli obsahovať jed na potkany.
Z českej produkcie vyvážanej do Poľska robia najväčšie problémy mäsiarske výrobky. V zozname najväčších prehreškov zaberajú tretinu.
Novou stratégiou chcú zaujať českých zákazníkov, ktorí sú po potravinárskych škandáloch z minulých rokov k potravinám z Poľska čiastočne zdržanliví. Do Prahy priviezli na dva dni to najlepšie, čo dokážu vyrobiť.
Poľskí potravinári vyrazili do boja s heslom Svet má chuť na poľské jedlo. Chcú zaujať domácimi údeninami, hovädzím mäsom, alebo rozdávaním čerstvého ovocia.
V tomto desaťročí poľským potravinárom v Česku urobili zlé meno škandály ako tie, že do výrobkov dávali technickú soľ namiesto kuchynskej, či pokazené vajíčka v prášku.
Poľská strana napriek opakovaným výzvam nechcelo poskytnúť informácie o sporných potravinách, u ktorých jestvovala možnosť, že sa mohli dostať do Česka.
Asi najrizikovejšou kategóriou medzi poľskými výrobkami sú cukrovinky. Takmer 40 % všetkých poľských nevyhovujúcich potravín pochádza práve z tejto kategórie. Po nich sú najspornejšie džemy. V januári 2013 oznámila česká poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia informovala, že na českom trhu sa objavili poľské oblátky, ktoré mohli obsahovať jed na potkany.
Z českej produkcie vyvážanej do Poľska robia najväčšie problémy mäsiarske výrobky. V zozname najväčších prehreškov zaberajú tretinu.