Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Ekonomika

Porsche zmierňuje plány v oblasti prechodu na elektromobilitu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Porsche v tomto roku zatiaľ zápasí s nízkym predajom elektrických vozidiel na svojich troch kľúčových trhoch.

Berlín 22. júla (TASR) - Nemecký výrobca luxusných automobilov Porsche očakáva, že prechod na elektromobily mu bude trvať dlhšie, než si pôvodne naplánoval. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Na základe skorších plánov automobilky mali do roku 2030 tvoriť 80 % dodávok plne elektrické modely. V roku 2023 bol tento podiel len 12,7 %. Spoločnosť v pondelok oznámila, že dosiahnutie pôvodne stanoveného cieľa teraz viaže na dopyt zákazníkov a vývoj v odvetví elektromobility. "Prechod na elektromobily trvá dlhšie, ako sme si mysleli pred piatimi rokmi," uviedlo Porsche vo vyhlásení.

Popredné európske automobilky od Mercedes-Benz po Renault v posledných mesiacoch varovali, že ciele, ktoré si v posledných rokoch stanovili v oblasti predaja plne elektrických vozidiel v nasledujúcom desaťročí, boli príliš ambiciózne, keďže zákazníci sa stále zdráhajú prejsť na novú technológiu.

Porsche v tomto roku zatiaľ zápasí s nízkym predajom elektrických vozidiel na svojich troch kľúčových trhoch. V Číne podľa automobilky dopyt napreduje, zatiaľ čo v Európe je pomalší a v Spojených štátoch len sporadický. "Naša dvojitá stratégia je dôležitejšia ako kedykoľvek predtým," uviedla spoločnosť, pričom poukázala na pokračujúci vývoj automobilov so spaľovacím motorom aj elektrifikovaných vozidiel.