Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Poslanci začali štvrtkové rokovanie diskusiou o cestovnom ruchu

Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) vystupuje počas 19. schôdze Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) v Bratislave v utorok 17. septembra 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zákonodarcov popoludní čaká tradičná hodina otázok. Venovať by sa mali aj správe o činnosti komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2023.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 19. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali vo štvrtok ďalší rokovací deň 19. schôdze diskusiou o novele zákona o podpore cestovného ruchu. Hovorí o tom, že medzi nástroje podpory turizmu na Slovensku sa má od budúceho roka zaradiť nový príspevok na rozvoj cestovného ruchu.

Zároveň sa má zrušiť doterajšie poskytovanie investičnej pomoci pre oblasť cestovného ruchu. Jedným z cieľov je aj podpora zavádzania nových pravidelných leteckých spojení, čím sa má zvýšiť dostupnosť, atraktivita a podiel prenocovaní zahraničných návštevníkov v SR.

Zákonodarcov popoludní čaká tradičná hodina otázok. Venovať by sa mali aj správe o činnosti komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2023. Na programe je vo štvrtok aj návrh Rastislava Krátkeho (Slovensko, Za ľudí, KÚ) na prijatie uznesenia k uzneseniu Európskeho parlamentu z 11. apríla o začlenení práva na umelé prerušenie tehotenstva do Charty základných práv Európskej únie.