Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2016 zaznamenalo v odbore spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet pracovníkov medziročne zvýšil o 327, teda o 33,7 %.
Autor TASR
Bratislava 15. augusta (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2016 pracovalo 30.726 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2015 sa ich stav zvýšil o 4,3 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2016 zaznamenalo v odbore spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet pracovníkov medziročne zvýšil o 327, teda o 33,7 %.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. polroku tohto roku evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 26,3 %), vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových (o 14,1 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 11,9 %) a vo výrobe mlynských výrobkov (o 6,8 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov podľa Holéciovej nastalo v 1. polroku 2016 pri výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek, a to medziročne o 168 zamestnancov, teda o 12,2 %.
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2016 zaznamenalo v odbore spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa počet pracovníkov medziročne zvýšil o 327, teda o 33,7 %.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. polroku tohto roku evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 26,3 %), vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových (o 14,1 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 11,9 %) a vo výrobe mlynských výrobkov (o 6,8 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov podľa Holéciovej nastalo v 1. polroku 2016 pri výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek, a to medziročne o 168 zamestnancov, teda o 12,2 %.