Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za 3. štvrťroky 2020 nastalo v odvetví výroby, spracovania a konzervovania mäsa a mäsových výrobkov, a to medziročne o 26,1 %.
Autor TASR
Bratislava 23. novembra (TASR) - Na konci septembra 2020 pracovalo v potravinárskom priemysle SR priemerne 31.375 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roka 2019 sa stav znížil o 2,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roku 2020 sa podľa neho zaznamenalo v odbore výroby mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet medziročne zvýšil o 57,3 %. Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2020 sa evidovalo v odbore ostatných potravinárskych výrobkov (15,7 %), vo výrobe hroznového vína (12,1 %) a v odbore úpravy a spracovania mlieka (0,9 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za 3. štvrťroky 2020 nastalo v odvetví výroby, spracovania a konzervovania mäsa a mäsových výrobkov, a to medziročne o 26,1 %. Zníženie priemerného počtu zamestnancov sa medziročne zaznamenalo vo väčšine sledovaných odvetví.
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roku 2020 sa podľa neho zaznamenalo v odbore výroby mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet medziročne zvýšil o 57,3 %. Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2020 sa evidovalo v odbore ostatných potravinárskych výrobkov (15,7 %), vo výrobe hroznového vína (12,1 %) a v odbore úpravy a spracovania mlieka (0,9 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za 3. štvrťroky 2020 nastalo v odvetví výroby, spracovania a konzervovania mäsa a mäsových výrobkov, a to medziročne o 26,1 %. Zníženie priemerného počtu zamestnancov sa medziročne zaznamenalo vo väčšine sledovaných odvetví.