Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Ekonomika

PPA pripomína podmienky vyplatenia priamej podpory

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Rozhodnutia nájdu prijímatelia vo svojich elektronických schránkach Ústredného portálu verejnej správy.

Bratislava 21. júna (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) pripomína prijímateľom priamych podpôr, že podmienkou vyplatenia schválenej sumy je prevzatie rozhodnutia o priznaní tejto podpory. Rozhodnutia nájdu prijímatelia vo svojich elektronických schránkach Ústredného portálu verejnej správy.

PPA spresnila, že prijímatelia priamych podpôr môžu urýchliť proces vyplatenia podpôr prevzatím doručeného rozhodnutia. Viac ako 90 % všetkých prijímateľov už má rozhodnutie o priznaní priamej podpory vo svojej elektronickej schránke.

Fyzické doručovanie rozhodnutí poštou v roku 2024 sa uskutočňuje iba v prípadoch, keď prijímatelia nemajú aktivovanú elektronickú schránku. Platobná agentúra upozornila prijímateľov podpôr, aby si nezabudli aktivovať svoje e-schránky aj na doručovanie.

"Vnímame, že rozhodnutia v elektronickej schránke môžu byť pre niektorých prijímateľov novinkou. Naši kolegovia z regionálnych pracovísk preto v týchto dňoch kontaktujú prijímateľov, aby na túto povinnosť nezabudli. Nie je pravda, že peniaze budú vyplatené aj bez tohto kroku," dodal generálny riaditeľ PPA Marek Čepko.