Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Ekonomika

PPA začala vydávať prvé rozhodnutia o platbe v rámci kampane

Na snímke generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Marek Čepko. Foto: TASR

Žiadosti sa každoročné podávajú vo februári, pričom v tomto roku požiadalo o podporu 2390 žiadateľov v celkovej hodnote 3,6 milióna eur, uviedla agentúra.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) začala vydávať prvé rozhodnutia o platbe žiadateľom, ktorí v tomto roku predložili žiadosť o doplnkovú vnútroštátnu platbu na dobytčie jednotky. Informovala o tom v piatok PPA.

"Spoločné úsilie poľnohospodárov a kolegov v Pôdohospodárskej platobnej agentúre prináša prvé výsledky Kampane 2024. Procesy sú nastavené dobre a verím, že aj žiadatelia cítia rozdiel medzi bývalým nastavením PPA a dnešným," uviedol generálny riaditeľ agentúry Marek Čepko.

Žiadosti sa každoročné podávajú vo februári, pričom v tomto roku požiadalo o podporu 2390 žiadateľov v celkovej hodnote 3,6 milióna eur, uviedla agentúra. Tá doposiaľ rozhodla v 2345 prípadoch, v ostatných prebiehajú kontrolné procesy žiadostí.

Vnútroštátna platba na dobytčie jednotky je doplnková platba, ktorá sa vypláca zo štátneho rozpočtu a smeruje na podporu chovateľov dojčiacich kráv a chovateľov oviec a kôz.

PPA ako rozpočtová organizácia napojená na rozpočet Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR poskytuje podpory a dotácie v oblasti pôdohospodárstva a rozvoja vidieka slovenským poľnohospodárom, farmárom, lesníkom, vinohradníkom, včelárom, rybárom, chovateľom, ako aj obciam a mestám.