Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Pracovníkom v sociálnych službách udelili Národné ceny starostlivosti

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Víťazov vyberali podľa zaslaných príbehov, účastníci odoslali spolu 120 prihlášok.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb (APSS) ocenila na štvrtom ročníku Národnej ceny starostlivosti Dobré srdce pracovníkov v sociálnych službách. Autorka projektu, predsedníčka APSS v SR a poroty Dobrého srdca Anna Ghannamová odovzdala cenu za výnimočný počin komisárke pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzane Stavrovskej.

Ghannamová rozhodla spolu s porotou o víťazoch v šiestich kategóriách, zmenou v tomto roku bolo vynechanie kategórie Dobrovoľník. V kategórii Opatrovateľka v sociálnych službách zvíťazila Marta Valovičová. Príbehy sestier na tento rok vyberala členka Rady a Prezídia Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Zuzana Haladová. Víťazkou tejto kategórie sa stala Katarína Magátová.

Cenu Odborného pracovníka udelila APSS SR Miriam Orbisovej. Víťaznou manažérkou v sociálnych službách sa stala Mária Kóšová. Cenu Poskytovateľ sociálnych služieb si odniesla Slovenská katolícka charita. V nesúťažnej kategórii Výnimočný počin dostala cenu komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská.

Víťazov vyberali podľa zaslaných príbehov, účastníci odoslali spolu 120 prihlášok. "Bolo ťažké vybrať z tých úžasných príbehov, ktoré verím, budú inšpiráciou pre mladých ľudí. Pretože v sociálnych službách na Slovensku máme odkázaných na pomoc 72.000 ľudí. Stará sa o nich 42.000 zamestnancov s priemerným vekom 52 rokov. Aj preto sme dnes tu, aby sme z tejto neviditeľnej armády pomoci ukázali príbehy, ktoré môžu inšpirovať mladých ľudí," uviedla Ghannamová.