Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 8. november 2024Meniny má Bohumír
< sekcia Ekonomika

Prazdroj mení podnikom expirované pivo za nové

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Od začiatku pandémie zostal v podnikoch zhruba milión pollitrákov exspirovaného piva.

Bratislava 5. novembra(TERAZ.SK) - Výsledky celoplošného testovania postavili spoločnosť pred novú realitu. Po týždňovom lockdowne sa konečne môže o niečo lepšie nadýchnuť aj gastro. Otvorené terasy sú pre
podniky vzpruhou, ale na to, aby prežili, to nestačí. Podľa našich údajov je v priamom ohrození živobytia stále takmer 2400 ľudí zo 677 podnikov, ktorých sme sa minulý týždeň pýtali, či sú schopní udržať pracovné miesta. Spoločnosť Plzenský Prazdroj Slovensko oslovila vyše 1000 obchodných partnerov.

Vo firme sa naďalej snažia byť prevádzkam oporou a opäť im mení exspirované pivo v sudoch a tankoch. Zatiaľ čo na jar vymenili cca 4000 hl piva v sudoch, počas druhej vlny to už teraz odhaduje na zhruba 1000 hl, čo predstavuje dokopy vyše milióna nevypitých veľkých pív. Spoločnosť predpokladá že toto číslo môže ešte rásť, keďže veľká časť toho, čo je aktuálne v podnikoch, exspiruje až neskôr v tomto roku. Naďalej pokračuje v dodávke odnosiek, pohárov či stanov, ale aj s balíkmi záchranných opatrení, ktoré pomáhajú podnikom s cash flow. Spoločnosť opätovne ukončila aktívne vymáhanie pohľadávok, zrušila minimálnu veľkosť objednávky, tiež pristúpila k okamžitému preplácaniu všetkých dobropisov.

"Počas lockdownu sme si spravili revíziu, ako na tom podniky v tomto období boli. K minulému utorku (27.10.) bolo zo 6600 našich partnerských prevádzok otvorených iba 480, čo je len niečo cez 7 %. To,
že opatrenia, ktoré platili v čase najväčších obmedzení, mali zásadný dopad na fungovanie prevádzok, nám potvrdili aj naše čísla. Z vyše 1000 prevádzok, ktoré sme skontaktovali, až 641 uvádzalo ohrozenie existencie, a to bez ohľadu na to, či mali otvorené alebo nie,“
hodnotí Branislav Kubiš, obchodný riaditeľ pre prevádzky a reštaurácie.