Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Pre naplnenie dvoch cieľov boli určení prijímatelia priameho vyzvania

Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) prichádza na 42. rokovanie vlády SR 9. júla 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V rámci plánu obnovy sú tieto projekty zaradené do Komponentu 17 Digitálne Slovensko, Investícia 2: Digitálna transformácia poskytovania služieb verejnej správy.

Bratislava 9. júla (TASR) - Priamymi prijímateľmi priameho vyzvania v rámci plánu obnovy bolo určených niekoľko rezortov a subjektov. Účelom je digitálna transformácia úsekov verejnej správy a odstránenie rizika nenaplnenia dvoch cieľov. Vyplýva to z návrhu ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorý v utorok schválila vláda.

"Digitálna transformácia 34 procesov a úsekov, respektíve časti úsekov verejnej správy bude naplnená priamo určenými prijímateľmi, ktorí svojimi riešeniami prispejú k transformácii väčšieho počtu úsekov verejnej správy," uviedol predkladateľ s tým, že pre elimináciu nenaplnenia míľnikov budú podporené investície na transformáciu až 38 procesov a úsekov.

Za týchto prijímateľov boli určené Ministerstvo vnútra (MV) SR, Ministerstvo financií (MF) SR, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR, Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR), Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO), Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) a Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI).

Realizácia míľnikov prostredníctvom priamych vyzvaní je podľa predkladateľa najefektívnejším spôsobom pre naplnenie dvoch cieľov digitálnej transformácie. V ich implementácii podľa neho neprišlo v uplynulom období k významnému posunu, čo zvýšilo riziko ich nenaplnenia.

V rámci plánu obnovy sú tieto projekty zaradené do Komponentu 17 Digitálne Slovensko, Investícia 2: Digitálna transformácia poskytovania služieb verejnej správy.