Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 22. august 2024Meniny má Tichomír
< sekcia Ekonomika

Pred obchodným centrom v Handlovej začali stavať kruhovú križovatku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Andrej Budai

Investor v súčasnosti pokračuje i s prácami na výstavbe centra, ako i súvisiacej infraštruktúry. Súčasťou stavby budú i takzvané zelené prvky.

Handlová 15. júla (TASR) - Investor budovaného obchodného centra (OC) na Okružnej ulici v Handlovej začal v týchto dňoch s výstavbou kruhovej križovatky pred OC. Kruhový objazd, ktorý nahradí pôvodnú ypsilonovú križovatku, spoločnosť Immobilien Management realizuje z vlastných zdrojov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Samospráva a investor v súvislosti s prácami žiadajú motoristickú verejnosť o trpezlivosť, dodržiavanie dočasného dopravného značenia, respektíve rešpektovanie pokynov poverených osôb na stavbe," uviedla Paulínyová.

Investor v súčasnosti pokračuje i s prácami na výstavbe centra, ako i súvisiacej infraštruktúry. Súčasťou stavby budú i takzvané zelené prvky. Na poslednom krízovom štábe spoločnosť informovala, že svah pri budovanom OC je už stabilizovaný. Monitorovať ho budú ešte ďalšie dva inklinometrické vrty.

V meste naďalej platí mimoriadna situácia. Samospráva ju vyhlásila po tom, čo 30. júna 2023 došlo na stavbe k náhlemu zlyhaniu stavebnej konštrukcie. V čase zosuvu sa na stavbe nik nenachádzal. Z preventívnych dôvodov dočasne evakuovali obyvateľov priľahlého bytového domu, Železnice SR takisto museli prerušiť dopravu na blízkej trati.